Vi som lever våra liv här.

Vi börjar väl med mig då eftersom jag sitter med ordet. Agneta Andersson heter jag. Och jag har varit fashinerad av detta med trädgård i större delen av mitt liv. Jag kommer ihåg de höga riddarsporrarna som växte hemma hos min kompis föräldrar och de vackra bergenia med sina magnifika blad som växte bland stenskravlet i deras slänt. Och det är fortfarande en underbar trädgård de har Maj och Edmund. Så blev det lite sommarjobb också på Solåkers Handelsträdgård och så bar det av till Örebro och Trädgårdsutbildning där. Efter några säsongers arbete på en liten trädgårdsbutik i Mariefred breddade jag mig med en floristutbildning och höll mig till det i några år. Men jag kände att det var nog trädgård som gällde för mig. Så har det blivit.I många år har jag arbetat i trädgårdsbutik och tagit mig igenom de flesta avdelningarna där. Under några år har jag varit trädgårdspratare på Radio Sörmland också, intressant och spännande, mycket nervöst de första gångerna. Idag har jag flyttat inomhus och sitter som säljare på en grossistplantskola där jag fortfarande lär mig massor varje dag. Nog om mig.

Larsen, en man med stort hjärta och starka armar. Det är han som får hugga i när min envishet inte kan flytta stenarna. Han har byggt växthus och jordkällare och det är han som gör våran chiliinläggning som både vi och andra är smått beroende av. Och så är han förste vindruvsskötare!

                                              

Ungarna våra, 3 st är på väg hemifrån men har under åren uppskattat framförallt frukt och bär.

Jag tror att de snart förstår vikten av vad vi jobbar för. Mat från egna marker, obesprutad och fräsch. Recycling av allt som går och de har hört mig predika om vikten av att  'mata' jorden om man vill att den ska ge något gott tillbaka, så pass mycket att något borde ha fastnat. Och intresset, det går genom kameralinsen ibland i alla fall.

Vi lever med vår trädgård, det är där vi lägger vår tid.Den ger oss frisk mat, bra hälsa och vackra vyer!