Blommor och Växter

Denna fina Yakusimanum hybrid sitter i ett stenparti. Den tål tack vare sitt indument(ludd under bladen) och ursprung en hel del sol och torka. Dock vill den ha torvmullsblandad jord, men är inte lika kinkig på lågt Ph värde som sina släktingar parkrododenron.

 

 

 

 

 

 

Den här lilla raringen fick följa med oss hem från vår första semester med barn. I år är det 27 år sedan och jag tycker lika mycket om den varje vår.

Vårärten är också en tidig primör. Blommar i April-Maj i fräsch blålila ton.

 

En härlig Krokus med mild och fin färgton.

 

 

 

Den rosa sockblomman så underbart söt. Inte lika kraftig i växtsättet, men även denna vill ha ett skuggigt läge och kan ta en hel del torka.

 

Denna lilla låga Bergnejlika med gråtonat bladverk pryder väl sin plats. Stenpartier och andra platser i sol och ganska torrt läge fungerar utmärkt. Blommar i Juni.

 

Hör du till dem som inte använder Berberis?! Tänk om! Det finns så många fantastiskt fina sorter som kan komplettera andra växter i din trädgård med härliga färger.

Ett fyrverkeri i varma färger från tidig vår till höst har denna lilla Berberis 'Admiration'

'Helmond Pillar' växer smalt och upprätt med mörkrödaa blad. Fin som solitär eller i grupp som uppstickare. Höjden når ca 1,2-1,5m.

Fantastiska växter.Här växter Clematis 'Durandii'och bladens utveckling får en att tänka på rymdvarelser....

Aklejorna minner mycket om svunna tider, riktiga mormorsväxter! Barlowhybriderna i alla dess färger är alla dubbla i blomman men det finns många många andra fina sorter också.